۱۸ آبان ۱۳۹۷، ۱۰:۱۷

توسط محققان کشور صورت گرفت؛

تولید کرم نانویی برای مبتلایان به اختلالات رنگدانه ای پوست

تولید کرم نانویی برای مبتلایان به اختلالات رنگدانه ای پوست

محققان موفق به تولید کرم پوستی با فناوری نانو شدند که می تواند در بهبود کیفیت زندگی مبتلایان به اختلالات رنگدانه ای پوست تاثیر گذار باشد.

دکتر سیاوش محمدزاده شانه ساز متخصص بیماری های پوست و مجری طرح «کرم پوست نانو با خاصیت روشن کنندگی و ضد لک» در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: پوست انسان روزانه در معرض انواع آسیب های محیطی از جمله اشعه ماورای بنفش، آلودگی هوا، سوختگی و ... قرار دارد که یکی از شایع ترین تظاهرات آنها به وجود آمدن ماکول یا پچ های هیپر پیگمانته پوستی است.

وی گفت: از آنجایی که لک ها در نواحی باز بدن (به ویژه در صورت) و در معرض تماس با نور خورشید ایجاد می شوند؛ به وضوح بر ظاهر مبتلایان تاثیر می گذارد و اثر آشکاری بر کیفیت زندگی دارد.

محمدزاده با بیان اینکه از این رو در صدد بر آمدیم تا از عصاره شیرین بیان و با استفاده از فناوری نانو، کرم پوست تهیه کنیم، افزود: عصاره شیرین بیان با مهار ملانوژنز (کاهش تولید ملانین) از طریق مهار فعالیت تیروزیناز و جلوگیری از ازدیاد پیگمانتاسیون ناشی از اشعه ماورا بنفش منجر به از بین رفتن لک و روشن شدن سطح پوست می شود و با توجه به اثرات التهابی آن حتی در پوست های حساس و تحریک شده نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

محمدزاده با بیان اینکه حامل های نانوذرات نیز با ارائه خواص منحصر به فرد از جمله اندازه کوچک، سطح تماس زیاد، بارگیری حجم زیاد دارو و فعل و انفعال بهتر در واکنش های دارویی از نظر بهبود عملکرد دارو مورد توجه قرار دارند، خاطر نشان کرد: امیدواریم با ساخت و تولید این  محصول گام موثر در بهبود کیفیت زندگی بیماران مبتلا به اختلالات رنگدانه ای پوست برداریم و سرآغاز یک رویکرد نوین در تولید محصولات و فراورده های نوین در داخل کشور داشته باشیم.

متخصص بیماریهای پوستی در خصوص مزایای این محصول گفت: جذب کامل و قابل توجه در محل درگیری، ماده موثره صددرصد طبیعی، تاثیر مثبت و مشهود (کاهش ملانین پوست) پس از ۱۲ هفته از شروع درمان در محل درگیری بدون تاثیر بر سایر ارگان های داخلی، عدم استفاده از مواد شیمیایی مضر و ناسازگار با بدن نظیر پودر محافظ (متیل پارابن و پروپیل پارابن) و هیدروکینون، استفاده از حامل دارویی نانوذرات زیست سازگار و زیست تخریب پذیر، دوز مصرفی مجاز روزانه تعریف شده و منطبق بر دوز خوراکی مجاز روزانه جهت جلوگیری از عوارض جانبی ممکن از ویژگیهای این محصول است.

وی در خصوص ویژگی های کرم پوست نانویی گفت:  فرایند تولید سریع و موثر از جمله امکان تولید در مقیاس زیاد، عدم استفاده از حلال آلی و توانایی زیاد این حامل ها در بارگزاری داروها از مزایای این محصول به شمار می رود. 

مجری طرح گفت: اثربخشی بیشتر، افزایش میزان جذب، افزایش قدرت پوشانندگی، افزایش رطوبت و خاصیت کشسانی پوست، عدم استفاده از مواد موثره شیمیایی مرسوم نظیر اسید آسکوربیک و هیدروکینون، استفاده از مواد مورد تایید سازمان غذا و دارو آمریکا و اتحادیه اروپا در فرمولاسیون محصول از دیگر ویژگی های این محصول به شمار می رود.

محمدزاده افزود: در حال حاضر منتظر جذب سرمایه گذار برای تولید انبوه هستیم.

به گزارش مهر، طرح «کرم نانوذرات لیپیدی جامد حاوی عصاره شیرین بیان» توسط دکتر سیاوش محمدزاده شانه ساز، دکترای پزشکی متخصص بیماری های پوست به نتیجه رسیده است و آزمایش های این طرح با همکاری دکتر مهدی انصاری دوگاهه، دکترای داروسازی، متخصص فارماسیوتیکس و عضو هیات علمی  در دانشگاه علوم پزشکی کرمان انجام گرفته است.

این طرح دارای ثبت اختراع داخلی، کد اخلاق و IRCT کارآزمایی بالینی در بخش پوست دانشگاه علوم پزشکی کرمان است. این طرح در نمایشگاه فناوری نانو سال ۹۷ ارائه شد و طرح برتر منتخب سومین دوره فستیوال بین المللی تجاری سازی فناوری های پزشکی و دارویی ۱۳۹۷ امارات متحده عربی شناخته شده است.

کد خبر 4452786

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha